sobota 4. ledna 2014

Review: film Hunger Games - The Catching fire

The Catching fire  
Akční/Dobrodružný/Sci-fi/Thriller
USA, 2013, 146
Režie: Francis Lawrence

Děj filmu

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény.

On my wishlist (5)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 

Jestli zůstanu - Gayle Forman

Milý Johne - Nicholas Sparks

pátek 3. ledna 2014

Review: Eragon - Christopher Paolini (Odkaz dračích jezdců #1)

Název: Eragon (Odkaz dračích jezdců #1)
Autor: Christopher Paolini
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 489
Žánr: fantasy ( sci-fi) 

Anotace

Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě – Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou...


Review: Pokrevní pouta - Richelle Mead (Bloodlines #1)

Název: Bloodlines (Bloodlines  #1)
Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 350
Žánr: fantasy

Anotace


Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí. Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev.

Hitparáda knih 2013


Zdravím všechny knihomoly!
Jako první článek tohoto roku jsem se rozhodla udělat takovou hitparádu knížek, které jsem v roce 2013 přečetla a které si líbily i nelíbily.  Nápad na tento článek je z webu od Wer.
Předsevzetí do dalšího roku je jasné, přečíst co nejvíce knih nebo alespoň více než loni. Tak doufejme, že se mi to povede. Já vám do nového roku přeji, ať zažijete co nejvíce nových dobrodružství prostřednictvím knih a poznáte spoustu nových knižních hrdinů, kteří vás chytnou za srdce. A teď už jdeme na to!


středa 1. ledna 2014

Review: Stmívání - Stephenie Meyer (Twilight #1)

Název: Twilight (Twilight #1)
Autor: Stephenie Meyer
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 407
Žánr: Fantasy ( román) 

Anotace

Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Oba mladí lidé jsou k sobě vázáni silným citovým poutem. Zvítězí milostný cit, nebo hrůzné temné pudy?

neděle 29. prosince 2013

Review: Hobit - J.R.R. Tolkien

Název: The Hobbit     
Autor: John Ronald Ruel Tolkien
Nakladatelství: Argo
Počet stran: 242
Žánr: fantasy

Anotace

Toto je příběh o tom, kterak se Pytlík vydal za dobrodružstvím a shledal, že náhle dělá a říká naprosto neočekávané věci… Bilbo Pytlík je hobit, který se těší z pohodlného a skromného života a jen zřídkakdy putuje dále než do své spižírny ve Dně pytle. Jeho spokojené bytí je však narušeno, když se jednoho dne u jeho prahu objeví čaroděj Gandalf v doprovodu třinácti trpaslíků a vezmou ho s sebou na cestu "tam a zase zpátky". Mají v úmyslu uloupit poklad mocného Šmaka, velikého a velmi nebezpečného draka...

Posuď knihu podle obalu (3)



Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.
Název: Chvíle před koncem
Autor:  Lauren Oliverová

Anotace
Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste si svůj život zachránili?
Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona – od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života.
Místo toho se ukáže, že je to den poslední…


Můj názor
Opět krásná obálka i anotace a opět mě kniha zaujala natolik, že bych si jí někdy ráda přečetla.  Teď ale k obálce. Miluji modrou a možná proto mě také tato obálka tolik zaujala. Modrá jako voda? Nebo snad modrá jako nebe? To nevím, ale hned při prvním pohledu na to, mě napadla voda.  To co mě velice překvapuje je, že dívka na  obrázku působí tak nějak odevzdaně. Jako by jí bylo jedno, že padá do vody (?), a že se utopí.
 Opět ne zrovna veselá obálka, ale myslím, že dost lidí zaujme na první pohled. Ještě jsem chtěla říct, že toto je obálka českého vydání této knihy. V orginále má kniha obálku úplně jinou. Já si ale vybrala české vydání, jednak proto, že mě zaujalo v knihkupectví, ale také protože se mi více líbí.


 


Review: Rezistence - Veronica Roth (Divergence #2)


Název: Insurgent (Divergent #2)
Autor:  Veronica Rothová
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 368
Žánr:  Dystopie (fantasy,sci-fi, román)  


Anotace

Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka.

Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?