sobota 15. března 2014

On my wishlist (15)



Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Město padlých andělů - Cassandra Clare
Aliance - Veronica Roth ( vyjde až 2.4.) - I can´t wait more...




pátek 14. března 2014

Review: Hon na čarodějnice - Margit Sandermo (Sága prokletých #2)

Název: Heksejakten
Autor: Margit Sandermo
Nakladatelství: fragment
Počet stran: 295
Žánr: fantasy, historický román  


Anotace:

Druhá kniha této fascinující ságy líčí další osudy Silje a její rodiny stižené pradávnou kletbou. Zprvu poklidný život se náhle a dramaticky změní a všichni jsou opět na útěku. Hledání nového domova pro ty, kdo jsou stíháni světskými i církevními úřady, však vůbec není snadné. Ubrání se Silje a její rodina nástrahám inkvizice, pro kterou je i sebemenší jinakost záminkou pro mučení a zabíjení nevinných? Nechte se pohltit silným příběhem, který oběhl celý svět. 

čtvrtek 13. března 2014

Fall in love (7)


čtvrteční meme, které pořádá Stormy. V příspěvku se objeví:
  • název knihy
  • jméno autora.
  • Pár, který mě v dané knize zaujal.
  • O jaký typ lásky jde (zakázaná, osudová…)
  • Proč jsem si vybrala právě tento pár.
  • Jaký mám na něj názor a jak bych se na místě hlavní hrdinky cítila já.
Upozornění:  Pokud jste knihy nečetli, můžou vám následující řádky naspoilerovat děj. 


Název knihy: Anna krví oděná (Anna #1)
Autor: Kendare Blake
Zamilovaný pár: Cas a Anna
Typ lásky: neobvyklá, silná

Proč jsem si vybrala tento pár: Hodně mě zaujal, přece jen vztah mezi člověkem a duchem není tak typický.

Můj názor a pocity: Nejvíce se mi líbilo, že vztah Case a Anny vznikl nejdřív z nenávisti. Cas je vlastně zabiják duchů a Anna byla jen další stvůra, kterou měl poslat konečně na onen svět. Jenže Anna se ukázala jako silný soupeř a z toho všeho se nakonec zrodila láska. Původně jsem se takovému vztahu nejdřív smála, nakonec jsem ale pochopila, proč byla Anna pro Case tak důležitá. Téhle lásce fandím a doufám, že spolu budou moci být celou věčnost, přestože je Anna už dávno mrtvá.





úterý 11. března 2014

Review: Morová rána - Margit Sandermo ( Sága prokletých #1)

Název: Trollbunden  
Autor: Margit Sandermo
Nakladatelství: fragment
Počet stran: 318
Žánr: fantasy, historický román 

Anotace


Světově proslulá sága Prokletých! Příběh plný tajemství, napětí a lásky. Silje je mladá dívka, která při morové epidemii přijde o všechny své blízké i domov. Je ponechána svému osudu. Když už se všechno zdá být beznadějné, život jí zcela změní náhodné setkání s tajemným cizincem... V té době ještě netuší, že se zanedlouho ocitne v blízkosti strašidelných hor a pozná pravdu o záhadných obyvatelích a jejich prokletí. Nechte se pohltit silným příběhem, který oběhl celý svět. 


Teaser Tuesday (11)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů! 





Vzduch protne ukrutný dívčí křik, trhá mi uši.

...

Přes kouř skoro nevidím, ale nevzpomínám si, kdy se to stalo, a ani nechápu, jak může ze sedmi vonných tyčinek stoupat tolik dýmu.



neděle 9. března 2014

Posuď knihu podle obalu (8)


Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.

Název: Erebos
Autor: U. Poznanski

Anotace: 
Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?

Můj názor:
Abych byla upřímná, mě zaujala hlavně anotace knihy než obálka. Ale i když jsem ji v knihkupectví uviděla, udeřila mě do očí svou sytě rudou obálkou. Na první pohled působí trošku děsivě. Nejspíš je to právě tou červenou barvou, velkým okem nebo obřím poutavým nápisem. Nemůžu říct, jestli se mi líbí nebo ne, protože má svoje klady i zápory a je to pro mě něco mezi krásou a ošklivostí. Ale líbí se mi povrch knihy, je takový drsný. Každopádně knihu mám doma a strašně se na ni těším.



Review: Brisingr - Christopher Paolini (Odkaz dračích jezdců #3)

Název: Brisingr
Autor: Christopher Paolini
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 658
Žánr: fantasy                                   

Anotace

Přísahy, zkoušky oddanosti, mocné síly se střetnou...Bitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu už nejde jenom o ně…Stejně jako Eragon a Eldest, i Brisingr je plný napětí, nečekaných odhalení a zvratů, ve kterém nechybí ani Safiřin něžný humor.