sobota 8. února 2014

Review: Zelená jako smaragd - Kerstin Gier (Drahokamy #3)

Název: Smaragdgrün (Edelstein trilogie #3)
Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 418
Žánr: fantasy, sci-fi, román

Anotace

Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)

úterý 4. února 2014

Teaser Tuesday (7)

Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!



Chvíle před koncem - Lauren Oliver
Položím dlaně na jeho prsa a cítím, jak mu bije srdce.
...
Připadám si příliš střízlivá, příliš si uvědomuju svoje tělo, paže, které mi visí podél těla jako neživé.


Review: Modrá jako safír - Kerstin Gier (Drahokamy #2)

Název: Saphirblau (Edelstein trilogie #2)
Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 350
Žánr: fantasy, sci-fi, román

Anotace

Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!