sobota 25. ledna 2014

On my wishlist (9)



Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 




Mé sladké šestnácté století - Rachel Harris

Zápisník jedné lásky - Nicholas Sparks












Review: Město z kostí - Cassandra Clare ( Nástroje smrti #1)

Název: City of bones ( Mortal instruments #1)
Autor: Cassandra Clare
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 416
Žánr: fantasy

Anotace 

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou „vnitřní zrak“? To by rádi věděli i Lovci stínů…Zábavná, odvážná a neotřelá fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.

čtvrtek 23. ledna 2014

Fall in love (2)



Čtvrteční meme, které pořádá Stormy. V příspěvku se objeví:
  • název knihy
  • jméno autora.
  • Pár, který mě v dané knize zaujal.
  • O jaký typ lásky jde (zakázaná, osudová…)
  • Proč jsem si vybrala právě tento pár.
  • Jaký mám na něj názor a jak bych se na místě hlavní hrdinky cítila já.
Upozornění:  Pokud jste knihy nečetli, můžou vám následující řádky naspoilerovat děj.
Název knihy: Vykoupení( Andělé#3) 
Autor: Lauren Kate
Zamilovaný pár: Daniel a Luce
Typ lásky: osudová, zakázaná
Proč jsem si vybrala tento pár: 
Moc se mi líbilo, co všechno spolu Luce s Danielem zažili. I když ne vše bylo veselé, jejich láska vše vydržela a postupem času i sílila.
Můj názor a pocity:
Tento pár, je snad můj nejoblíbenější pár vůbec ( společně s Edwardem a Bellou Cullenovými ). Jejich láska byla tak upřímná,čistá a krásná. Dovedete si představit, jak muselo být strašné neustále vidět svou celoživotní lásku umírat? Já za to Daniela strašně moc obdivuji a ani se nedivím, že v Tibetu udělal to co udělal. Dále se mi moc líbí, jak v sebe oba dva věří. ( Někdy dokonce věří jeden druhému více než sobě samému). Na jejich vztahu se mi akorát nelíbily jejich zbytečné hádky v druhém dílu ( Muka). Strašně moc by mě ale zajímalo, jestli mezi Danielem a Shelby opravdu něco bylo. Vysvětlené to bohužel nebylo, ale ještě jsem nečetla Zamilovaní andělé ( kniha vztahující se k postavám série Andělé), tak možná třeba tam. Jinak jsem  žádné další negativa v jejich vztahu nenašla, ale to vůbec neznamená, že by se najít nedaly. Určitě daly, ale já je jako obrovská romantička a člověk, který fandí jejich vztahu nevidím. Jediná další věc, která mě trošku na jejich vztahu překvapila je to , jak se na konci rozhodli. Nikdo jim to nemůže mít za zlé, je to přece jen jejich volba, ale really? :-D Chápu, že ve svou lásku věří, ale to jako v nebi ( na nebesích ?)  nemohli? Ten konec mě opravdu strašně zaskočil a smíření s tímto koncem a osudem mi trvalo opravdu dlouho... Tolik toho zažili a vytrpěli a nakonec to skončí takhle... No co, byla to jejich volba a my s tím už stejně  nic nenaděláme. Ať se ale stane cokoli, Daniel a Luce budou mít vždy místo v mém srdci. :-)

 
 

Můj wishlist klasiky na rok 2014

Rozhodla jsem se vytvořit takový wishlist knížek, které bych chtěla letos přečíst, ale jedná se především o klasická díla. Postupem času budu přidávat.


Schindlerův seznam - Thomas Keneally
Jako zabít ptáčka - Harper Lee
My děti ze stanice zoo - Christiane F.
Šifra mistra Leonarda - Dan Brown
Inferno - Dan Brown
1984 - George Orwell
Obraz Doriana Greye
Oliver Twist - Charles Dickens







úterý 21. ledna 2014

Teaser Tuesday (5)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!


Město z popela - Cassandra Clare

,,Jde o Simona. Něco se mu stalo. A je to moje chyba,´´ řekla Clary.
                              ...
,,Já to jejich kafe nesnáším. Chutná jako něcí nohy,´´




pondělí 20. ledna 2014

Cinder - Marissa Meyer (Měsíční kroniky #1)

Název: Cinder (Lunar Chronicles #1)  
Autor: Merissa Meyer
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 390
Žánr: sci-fi, fantasy

Anotace

Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky...

Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.
Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.
Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…