sobota 18. července 2015

Putovní knižní plyšáci #1


Možná jste o projektu Putovních plyšáků už něco zaslechli, a pokud ne, maličko vám přiblížím o co se vlastně jedná. Tento projekt vymyslela a pořádá Vendea. Několik lidí si navzájem povyměňovalo své plyšáčky a poskytlo jim tak azyl. Majitelé nových přírůstků do rodiny pak tyto plyšáky berou na různé výlety, snaží se jim pomoci se zabydlením v nové rodině a tak dále. U toho je samozřejmě fotí, aby všichni viděli, jak si plyšáci užívají tyto chvíle. Více info zde.  Nyní tedy přicházím se svým reportem i já.

On my wishlist (34)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 

Silmarilion - J.R.R. Tolkien
Elita - Kiera Cass



























středa 15. července 2015

Review: Zlodějka knih - Markus Zusak

Název: The Book Thief
Autor: Markus Zusak
Nakladatelství: Argo
Počet stran: 528
Žánr: román

Anotace

Mladý australský autor sepsal silný, jímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem. Ale příběh Liesel Memingerové je tak mimořádný, že i Smrt si musí přiznat zájem o živé lidi, dojetí z jejich utrpení, hořkost a úlevu z konců. I Smrt má srdce. Zusakova kniha se vydává na smutná místa, rozhodně ale není skličující. Kniha se stala záhy po svém vydání mezinárodním bestselerem.