sobota 1. března 2014

On my wishlist (13)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


















Protože tě miluji - Guillaime Musso

 


Jane- April Lindner



čtvrtek 27. února 2014

Review: Město ze skla - Cassandra Clare (Nástroje smrti #3)

Název: City of glass (Mortal Instruments #3)
Autor: Cassandra Clare
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 448
Žánr: fantasy
  
Anotace
Aby Clary zachránila život své matce, musí se vydat do Skleněného Města, dávného domova všech lovců stínů, přestože vstup do města bez povolení je proti Zákonu a porušení Zákona se trestá i smrtí. A aby toho nebylo málo, dozví se, že Jace ji ve městě nechce a Simona uvrhli lovci stínů do vězení, jelikož jim upír, kterému neublíží sluneční světlo, připadá krajně podezřelý. Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Dokáží však podsvěťané a lovci stínů zapomenout na vzájemnou nenávist a bojovat za společnou věc? Jace si uvědomuje, jak moc je ochoten kvůli Clary riskovat. Podaří se Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi a zachránit Skleněné Město?

Review: Milý Johne - Nicholas Sparks

Název: Dear John
Autor: Nicholas Sparks
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 268
Žánr: román

Anotace

Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska překonat stesk a odloučení, ale i hlubší rozpory mezi milenci?



Fall in love (5)



Čtvrteční meme, které pořádá Stormy. V příspěvku se objeví:
  • název knihy
  • jméno autora.
  • Pár, který mě v dané knize zaujal.
  • O jaký typ lásky jde (zakázaná, osudová…)
  • Proč jsem si vybrala právě tento pár.
  • Jaký mám na něj názor a jak bych se na místě hlavní hrdinky cítila já.
Upozornění:  Pokud jste knihy nečetli, můžou vám následující řádky naspoilerovat děj. 
Název knihy: Horečka (Zahrada nesmrtelnosti #2)
Autor:  Lauren De Stefano
Zamilovaný pár: Linden a Rein

Typ lásky: ,,klasická´´ láska (asi, nevím kam přesně ji zařadit)
Proč jsem si vybrala tento pár: 
Protože mě velice zaujal a hodně mu fandím.

Můj názor a pocity:

Linden mě zaujal na první pohled. Nejprve mě zaujala hlavně jeho oddaná láska k Rose, kterou opravdu miloval a jejíž smrt ho velmi zasáhla. Později mě zaujal také tím, že ani on stejně jako jeho manželky není úplně svobodný a je vlastně loutkou svého zlého a majetnického otce. Já jsem ten typ člověka, který nesnáší, když mu lidé organizují jeho život a často se kvůli toho s ostatními hádá. Proto mě Linden velmi zaujal, všechno totiž bral s klidem, i když je pravda, že to nejhorší se dozvěděl až na konci tohoto dílu, ale i tak podle mě zareagoval  klidně.

Moc se mi také líbilo, jaký vztah měl Linden  s Rein. Už na první pohled ho zaujala a postupem času se do ní bezhlavě zamiloval. Do ničeho ji nenutil, což opravdu oceňuji a snažil se na ní jít pomalu a čekal, až si uvědomí, že ani on jí není úplně lhostejný. Bylo tak milé, když byl u její postele celou dobu když jí bylo nejhůře. Jejich vztah se mi prostě strašně líbil a doufám, že se ve třetím díle dozvíme, že nakonec budou spolu. ( Pokud tedy vůbec bude třetí díl přeložen do češtiny, ale snad bude).


středa 26. února 2014

Review: Catherine - April Lindner

Název: Catherine
Autor: April Lindner
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 304
Žánr: román

Anotace

Catherine je už unavená z toho, jak se jí snaží každý vetřít do přízně jen proto, že její otec je majitelem slavného klubu The Underground na Manhattanu. Pak ale potkává nadaného, ale také velmi záhadného muzikanta Hence. Prvotní přátelství dvou mladých lidí rychle přeroste ve spalující romanci…

Chelsea vždy věřila tomu, že její matka umřela náhle po krátké nemoci. Dokud nenajde dopis, který pro ni otec po léta schovával. Dopis od matky Catherine, z něhož vyplývá, že matka neumřela, nýbrž utekla. Zpáteční adresa na obálce – Klub The Underground.


úterý 25. února 2014

Teaser Tuesday (9)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!




Poprvé jsme byli opravdu sami, ale jak jsme tak seděli bok po boku, měl jsem pocit, že jsme spolu odjakživa. 
...
,,Je tady nádherně, už schází jenom západ slunce nad hladinou a bude to perfektní."












pondělí 24. února 2014

Review: Chvíle před koncem - Lauren Oliver

Název: Before I fall
Autor: Lauren Oliver
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 384
Žánr: román

Anotace

Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste si svůj život zachránili? 
Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona – od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života.
Místo toho se ukáže, že je to den poslední…