středa 17. prosince 2014

Review: Setkání s duchem - Stacey Kade (Mezi nebem a zemí #1)

Název:Setkání s duchem ( Mezi nebem a zemí #1)
Autor: Stacey Kade
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 216
Žánr: dívčí román 

Anotace


Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale… Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat – spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

úterý 16. prosince 2014

Knižní Tag... :)

Ahoj všichni,
po dlouhé době, kdy jsem nějak nestíhala, jsem se konečně rozhodla ,,obnovit své bloggerské povinnosti" a konečně něco napsat.  Dneska by to byl knižní Tag s podtitulem Your bookish identity a úkolem je odpovědět na otázky týkající se toho, jak by vypadal váš knižní život, jací byste byli, kde byste žili a čeho byste byli schopni. Námět jsem našla na blogu u Kath. V blízké době dočkáte i nějakých recenzí. Ale není času nazbyt, tak se do toho rychle pusťme...




1. V jakém fantasy nebo dystopickém světě byste chtěli žít?

Myslím, že takových světů je celkově poměrně dost. Z fantasy jsou to určitě Bradavice z Harryho Pottera, Středozem z Hobbita a v neposlední řadě také Alagaesie z Eragona. :-) Ta mě přitahuje možná nejvíce ze všech jmenovaných. Nevím proč, ale tento příběh mě naprosto ohromil a svět tohoto příběhu jsem si oblíbila snad ještě více... 

Review: film Hobit - Bitva pěti armád

Název: The Battle of the five armies

Dobrodružný / Fantasy
USA / Nový Zéland, 2014, 144 min

Děj filmu
 „Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu. S tím, jak se stahují mračna stupňujícího se konfliktu, jsou Trpaslíci, Elfové a Lidé postaveni před volbu, zda se sjednotí či budou zničeni. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel.

neděle 14. prosince 2014

Goodreads TAG

Nejprve se omluvit za neaktivitu na blogu v poslední době. Ve škole se nám toho nahrnulo přece jen trochu víc. Budeme se však s Verr snažit víc, máme naplánováno mnoho nových článků, nejen recenzních a taky se můžete brzy těšit na soutěž. Taky jsem se rozhodla psát více článků o knižním světě a TAGů. Snad se vám budou líbit a kdybyste měli nějaké nápady, návrhy nebo i připomínky, klidně napište do komentářů :)

Takže jsem se rozhodla nejprve zapojit do Goodreads TAGu. Není sice zrovna nejnovější, ale mě se celkem líbí. Pro ty, kdo neví, o co jde, Goodreads.com je něco jako databáze knih, kam si přidáváte oblíbené knížky, přečtené i ty, které teprve číst budete nebo chcete.