sobota 18. ledna 2014

On my wishlist (8)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Erebos - Ursula Poznanski













Drakie - Sophie Jordan


čtvrtek 16. ledna 2014

Fall in love (1)



Čtvrteční meme, které pořádá Stormy. V příspěvku se objeví:
  • název knihy
  • jméno autora.
  • Pár, který mě v dané knize zaujal.
  • O jaký typ lásky jde (zakázaná, osudová…)
  • Proč jsem si vybrala právě tento pár.
  • Jaký mám na něj názor a jak bych se na místě hlavní hrdinky cítila já.
Upozornění:  Pokud jste knihy nečetli, můžou vám následující řádky naspoilerovat děj.

Název knihy: Horečka (Zahrada nesmrtelnosti #2)  
Autor: Lauren DeStefano
Zamilovaný pár: Gabriel a Rein
Typ lásky: Zpočátku zakázaná, přátelská, osudová
Proč jsem si vybrala tento pár: Prostě mě zaujal tím, jak se postupně vyvíjel.
Můj názor a pocity: Abych byla upřímná, zpočátku jsem tomuhle páru příliš nefandila. Gabriel nebyl zrovna vzor upřímné lásky, alespoň pro mě. Pak se ale něco změnilo a z Gabriela byl najednou starostlivý a obětavý kluk, který Rein bezmezně miluje. Trošku mi Gabriel chováním připomínal Peetu z Hunger Games. Čím více se ti dva sbližovali, tím víc jsem jim držela palce, ať to spolu zvládnou.



středa 15. ledna 2014

Knižní přírustky (1)


Sice trochu pozdě, ale přece, sem dáváme naše knižní přírustky za měsíc prosinec. 

Tessie


Koupené knihy

Začátkem prosince jsem si v knihkupectví koupila druhý díl Upířích deníků a knihu Horečka, což je druhý díl trilogie Zahrada nesmrtelnosti. Původně jsem ho ani kupovat nechtěla, ale jakmile jsem si přečetla první díl, prostě jsem ho musela mít:D Těsně po Vánocích mi přišel balíček, který jsem si objednala a to s knížkama Anna krví oděná a Colette.





Knihy, které jsem dostala
K Vánocům jsem dostala dvě knížky. Od mamky první díl Pána prstenů a od bráchy díl druhý. Asi se domluvili:D




Vyhrané knihy
Sice to není kniha, ale i tak se s tím musím pochlubit, protože je to po dlouhé době, co jsem něco vyhrála. V bleskové soutěži Fragmentu jsem vyhrála DVD Percy Jackson: Moře nestvůr.


Všechny knihy pohromadě



Verr


Koupené knihy


Když jsem byla začátkem prosince v kině a v Karolíně ( obrovské nákupní centrum) , koupila jsem si první díl Dědičky. Po dočtení jsem okamžitě litovala, že jsem si nekoupila i další díly. Když jsem šla o pár dnů později do Ostravy na ortodoncii, dokoupila jsem si zbývající díly. Jsem totiž strašně zvědavá a nemám ráda nedočtené série.


Po Vánocích jsme si s Tessie objednaly knihy přes internet. A já si objednala skvělou sérii Andělé od Lauren Kate. Všem kteří sérii ještě nečetli doporučuji :-)


Poslední knížku jsem si koupila v levných knihách v Ostravě nedávno. Stála pouhých 20 Kč. No nekupte to ! 


Bohužel v soutěžích moc štěstí nemám a rodiče mi knihy nekupují, prý už jich mám dost. Takže na Vánoce jsem nedostala žádnou knihu a bohužel jsem ani žádnou nevyhrála. Tak snad někdy příště.. :-)


Všechny knihy pohromadě






úterý 14. ledna 2014

Review: Vykoupení - Lauren Kate (Andělé #4)

Název: Rapture ( Angels #4)
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 312
Žánr: fantasy (román)


Anotace

Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže - žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?

Teaser Tuesday (4)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!


Cinder - Marissa Meyer

Na Cindeřině sítnicovém displeji blikalo varování.

...

Jakmile odešla, Cinder očekávala, že dav se vrátí k protestům a bude vydrážděnější ještě víc, než se odvažovala dát najevo sama. 










neděle 12. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (5)



Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.
 
 
Název: Rudá jako rubín
Autor: Kirstin Gier
Anotace:
 
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.
 
Můj názor:
 
Tuto knihu jsem už četla, takže se v nejbližší době můžete dočkat recenze. Ale teď už k meme. Všude jsem četla, jak se všem tato obálka líbí. Mě ale tato obálka nijak neuchvátila a řekla bych, že obsah je tedy mnohem lepší.  Jedním z důvodů, proč se mi ta obálka nelíbí je i to, že nesnáším růžovou. Navíc rudá je přece červená, tak proč je ta obálka růžová? Dalším důvodem je to, že se mi zdá ten obal trochu přeplácaný. Pravděpodobně bych našla i další důvody, proč se mi nelíbí, ale vzhledem k tomu, že se všem ten obal tak líbí, tak vám ho nebudu znechucovat a raději s tím skončím. A pokud jste knížku ještě nečetli, nedejte na obal a klidně si ji přečtěte. Obsah se mi zdá mnohem lepší :) 

 
 
 
 

Review: Anna krví oděná (Anna #1)

Název: Anna dressed in blood (Anna #1) 
Autor: Kendare Blake
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 271
Žánr: Fantasy, horor, thriller

Anotace

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.