sobota 1. února 2014

Review: Krásní mrtví (Jonas) - Eden Maguire

Název: Krásní mrtví - Jonas ( Beautiful dead#1)
Autor: Eden Maguire
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 274
Žánr: fantasy, román

 

Anotace:

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska… Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek… Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Review: Modrá je barva nočních děsů - Laurie Faria Stolarz (Modrá je barva nočních děsů #1)

Název: Blue is for nightmares (Blue is for nightmares #1)
Autor: Laurie Faria Stolarz
Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 198
Žánr: fantasy, horor

Anotace

Stacey skrývá hodně tajemství - city k Chadovi, který je pořád tak trochu kluk její nejlepší kamarádky, kouzla a čáry, jež v ní dřímají a které ji naučila probouzet její babička, a noční můry, sny, které předpovídají strašnou a děsivou budoucnost. Stacey se v sobě snaží najít dostatek odvahy, aby jimi prošla až do konce a pochopila jejich poselství. Zdá se totiž, že její spolubydlící a kamarádce hrozí velké nebezpečí.

On my wishlist (10)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Scarlet - Marissa Meyer

Delirium - Lauren Oliver





pátek 31. ledna 2014

Review: Město z popela - Cassandra Clare (Nástroje smrti #2)

Název: City of ash (Mortal instruments #2)
Autor: Cassandra Clare
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 400
Žánr: fantasy

Anotace 


Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly?
Kdyby se Clary obrátila ke světu lovců stínů zády, mohla by trávit víc času se svým nejlepším kamarádem Simonem, ze kterého se postupně stává něco víc než jen kamarád. Lovci stínů ji však nehodlají nechat odejít, obzvláště její pohledný, avšak nesnesitelný znovunalezený bratr Jace. Navíc jediný způsob, jak by mohla Clary pomoci své matce, je najít Valentýna, ničemného a nejspíš šíleného lovce stínů, který je zároveň jejím otcem.
V druhém díle napínavé trilogie autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

úterý 28. ledna 2014

Review: Hvězdy nám nepřály - John Green

Název: The Fault in Our Stars
Autor: John Green
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 240
Žánr: román

Anotace


Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé  ,se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě. 

Teaser Tuesday (6)

Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!



Modrá je barva nočních děsů - Laurie Faria Stolarz


Položím na zem ručník, abych nenacákala kolem umyvadla, převléknu se do odrbaného červeného froté županu - nejoblíbenějšího kousku v mé rostoucí sbírce pohodlného oblečení.


...

Myslím na taštičku na sny, kterou mám v polštáři, a na otázku, která je v ní ukrytá. 







neděle 26. ledna 2014

Review: Rudá jako rubín - Kerstin Gier (Drahokamy #1)

Název: Rubinrot (Edelsteintrilogie #1)
Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 334
Žánr: fantasy, sci-fi, román

Anotace

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.