sobota 22. února 2014

On my wishlist (12)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Jsem roztříštěná - Tareheh Mafi


Krásná katastrofa - Jamie McGuire




čtvrtek 20. února 2014

Fall in love (4)


Čtvrteční meme, které pořádá Stormy. V příspěvku se objeví:
  • název knihy
  • jméno autora.
  • Pár, který mě v dané knize zaujal.
  • O jaký typ lásky jde (zakázaná, osudová…)
  • Proč jsem si vybrala právě tento pár.
  • Jaký mám na něj názor a jak bych se na místě hlavní hrdinky cítila já.
Upozornění:  Pokud jste knihy nečetli, můžou vám následující řádky naspoilerovat děj.



Název: Rudá jako rubín
Autor: Kerstin Gier
Zamilovaný pár: Gwendolyn a Gideon
Typ lásky: osudová, silná
Proč jsem si vybrala tento pár: Tenhle pár se mi hodně líbí, a do Gideona jsem se zbláznila stejně jako Gwendolyn.
Můj názor a pocity: 
Gideon byl pro mě trošku složitá postava ze začátku. Nejdřív jsem ho oprvadu neměla ráda za jeho povýšené chování, ale čím víc se sbližoval s Gwendolyn, tím víc rostla i moje obliba v něj. I když je pravda, že se občas choval prostě jako blbec a ty jeho nálady mě hrozně štvaly, nakonec jsem i já jeho kouzlu prostě podlehla. Vztah mezi Gideonem a Gwen se vyvíjí ve všech třech dílech, jednou se milují, pak se zase nenávidí. Každopádně jsem ráda, že to Gwen nevzdala a Gideon se tak trochu umoudřil a vznikl krásný pár, který mě chytil za srdce. 



pondělí 17. února 2014

Review: Zamilovaní andělé - Lauren Kate ( dodatek k sérii Andělé)

Název: Fallen in love  
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 176
Žánr: Fantasy, román


Anotace:


Nečekaná. Neopětovaná. Zakázaná. Věčná. Každý má vlastní příběh lásky.
A díky hře osudu se čtyři pozoruhodné milostné příběhy propojí během jednoho romantického dne svatého Valentina ve středověké Anglii. Miles a Shelby najdou lásku tam, kde by ji čekali nejméně. Roland dostane bolestnou lekci o hledání a ztrátě lásky. Arianne zaplatí za lásku palčivou cenu. A poprvé a naposledy spolu Daniel a Luce stráví noc, která je ve všech ohledech výjimečná. ZAMILOVANÍ ANDĚLÉ jsou plní milostných příběhů... těch, na které všichni čekali. Pravá láska nikdy neříká sbohem


neděle 16. února 2014

Posuď knihu podle obalu (6)



Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.


 
 
Název: Rezistence
Autor: Veronica Roth
Anotace:
 
Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout
už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale
vyrovnat se vším, co to znamená?
 
Můj názor:
Tuto knihu jsem četla docela dávno a musím říct, že jsem s ní byla strašně nadšená. Je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla, ovšem musím říct, že do této skupiny řadím knih opravdu hodně. Teď ale řeknu něco k obálce.
V pozadí této obálky je jedno krásné americké město - Chicago, kde se odehrává celý děj knihy. V Chicagu jsem byla a musím říct, že to je opravdu nádherné město, v této knize ale vypadá úplně jinak. Místo obrovského Michiganského jezera, které vypadá úplně jako moře, protože nemůžete dohlédnout na druhý konec, je jen močál. Budovy jsou rozbourané, opuštěné... Docela škoda tak krásného města, nemyslíte? 
V popředí můžeme vidět obrovský strom, který symbolizuje něco, za co Odevzdaní a později i Tris bojovali. Strom odjakživa symbolizoval život a jinak tomu není ani tady ! Řekla bych vám toho více, ale přece jen se nejedná o obsah knihy, ale o hodnocení obálky. Navíc nechci spoilerovat :-) Takže přečtěte si tuto knihu a určitě ten symbol a obálku pochopíte.
Mě se obálka líbí strašně moc. Taky se vám líbí tak jako mě? :-)
 
 
 
 
 
 
 


Review : Nový měsíc - Stephanie Meyer (Twilight #2)

Název: New moon ( Twilight #2)
Autor: Stephenie Meyer
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 464
Žánr: fantasy


Anotace

Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost.
Zamilovat se do .
upíra je však daleko nebezpečnější, než si Bella dovede představit. Edward už Bellu zachránil ze spárů zla, ale nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, oba zjišťují, že potíže teprve začínají