sobota 22. března 2014

On my wishlist (16)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Hon - Andrew Fukuda

Než jsem tě poznala - Jojo Moysey




















úterý 18. března 2014

Teaser Tuesday (12)



Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů! 




Název: Vzkaz v láhvi
Autor: Nicholas Sparks


,, Tak, líbila se vám vaše první plavba na plachetnici? ´´ zeptal se konečně.
  ...
,,To jsem rád. Nebyl to výlet na jižní polokouli, ale víc asi nedokážu.´´

Review: Mé sladké šestnácté století - Rachel Harris

Název: My super sweet sixteenth century  
Autor: Rachel Harris
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 256
Žánr: román o cestování časem   

Anotace:

Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii. 

Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?



neděle 16. března 2014

Posuď knihu podle obalu (9)




Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.


Název: Polibek pro Annu
Autor: Stephanie Perkinsová

Anotace: 
Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…




Můj názor:

Možná jste už poznali, že se nejedná o českou obálku...  Ale proč jsem si nevybrala českou obálku a vybrala si  zrovna čínskou?
Vybrala jsem si ji , protože mě zaujala na první pohled a protože je prostě nádherná. A abych řekla pravdu česká obálka mě nijak zvlášť nezaujala a mnohem více by se mi české vydání knihy líbilo s touto obálkou...
Na obálce se  mi moc líbí objímající dvojice v popředí i Eiffelovka tyčící se v celé své velikosti nad nimi. Normálně bych asi řekla, že má obálka jedinou chybičku - růžové pozadí.  Ale k téhle knize mi docela sedí , takže mi nevadí. Obálka se mi líbí tak jak je a rozhodně bych na ni neudělala žádnou změnu- snad kromě toho českého překladu názvu.

Ale tuto knihu si nechci koupit jen kvůli obálce a anotaci, chci si ji koupit také proto, že Paříž je jedno z mnoha míst, které prostě během života musím vidět. Kdybych neviděla na vlastní oči Eiffelovku, Louvre, Vítězný oblouk, Notre Dame a mnoho dalších pařížských památek  asi bych ani nemohla v klidu umřít. Proto se tam určitě v brzké době chystám, jen co našetřím dostatek peněz na další z mých cestovatelských snů...