úterý 23. června 2015

Teaser tuesday (22)





Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů! 

Jedná se o pátý díl této série, proto čtení pouze na vlastní nebezpečí!!!




Když mi došlo, že ji hned tak nenajdu – a věřte mi, že jsem vyzkoušel spoustu obyčejných i magických možností –, rozhodl jsem se, že půjdu dál a budu pokračovat v tom, co by chtěla - dokončím semestr na univerzitě.
 ...

Jelikož většina mých předmětů byly různé úvody do umění, profesoři mi obvykle přičítali k dobru už jen to, že jsem něco vytvořil.




Review: Selekce - Kiera Cass (Selekce #1)

Název: The Selection                       
Autor: Kiera Cass
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 288
Žánr: Young Adult

Anotace 

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit


neděle 21. června 2015

Review: První stříbrná kniha snů - Kerstin Gier (Stříbrná #1)

Název: Das erste Buch der Träume (Silber #1)
Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 352
Žánr: Young Adult

Anotace

První díl nové trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů!
Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu.
Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)
Opravdu strašidelné – ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci – je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…