úterý 23. prosince 2014

Zimní TAG

Tento TAG som našla na blogu  Never trust a duck. A protože mě strašně zaujal, rozhodla jsem se, že odpovědi na tyto otázky sepíšu na blog. A co vy? Už se těšíte na Vánoce?


Jakou knihu bys si nedokázala představit v zimě?
Já bych si teda rozhodně dokázala představit všechny knížky...

Vy čtete v  zimě jen příběhy ze zimního prostředí? Já tedy ne... :-)

Kniha, která se odehrává v zimě?

Jako první mě napadla Sága prokletých... :-) Potom  také  určitě druhý a třetí díl z Vampýrské akademie- Mrazivý polibek a Stínem políbená.  OMG, to mi připomnělo si tuto sérii opět přečíst... Miluji ji! A tyto dva díly obzvlášť... Navíc chci vidět, jak se změní můj pohled na Adriana, protože ho mám čím dál tím raději.



Jaká obálka podle tebe nejvíce připomíná zimu?
Z novějších knih je to určitě Zimní příběh... Na tuto knihu se už mám dlouho zálusk a doufám, že si ji v co nejbližší době přečtu ( nebo se aspoň podívám na film). Ze starších pak určitě Rozpolcení od Amandy Hocking nebo třeba ještě Zimní oběť od Moss Kallentoft.


Jaká je tvoje nejoblíbenější vánoční  pohádka (mluvíme - li  o filmu)?
Musím říct, že já pohádky naprosto miluji.  A že by pohádky o Vánocích v televizi neběžely? Tak to ani nedokážu představit. Asi mou nejoblíbenější českou  pohádkou jsou Tři oříšky pro Popelku, mám ale také moc ráda Princeznu se zlatou hvězdou na čele, O Jasněnce a létajícím ševci,Třetího prince , Z pekla štěstí a pak třeba Prince a Večernici... :-)


Jakou knihu by sis četl/a na Vánoce, někde v teple krbu?
Tak tady mě napadá jedině Eragon :-) Minulý rok jsem ho četla někdy touto dobou a tak nějak už pro mě k Vánocům patří :-) Tento rok na něj ale asi nevyjde čas... :-)


Kniha, kterou jsi dostal/a na Vánoce?
Na Vánoce už několik let knihy nedostávám. Mí rodiče si myslí, že je zbytečné kupovat knihy, když si je můžeš půjčit v knihovně, ale s tím já rozhodně nesouhlasím!!!
Tento rok mi ale jedna kamarádka  udělala ohromnou radost, když mi koupila Papírová města od Johna Greena! <3

Jakou knihu si přeješ k Vánocům?
Jelikož vím, že už žádnou nedostanu, tak jsou veškeré mé naděje asi marné. Přesto by mě nesmírně potěšil Hobbit.. :-) Ačkoli jsem už knihu četla, bylo by mi ctí tuto knihu i vlastnit a přečíst si ji po několika  asi 9 letech znova... :-)




V jakém knižním příběhu (městě, světě) bys chtěl/a prožít zimní svátky?
Tak tady je to jednoznačné :-) Bradavice!!! :-)






2 komentáře:

  1. Skvělý tag! :) Taky bych chtěla prožít Vánoce v Bradavicích :) A o Vánocích taky plánuji znovu číst Hobita, doufám, že to stihnu dříve než půjdu na film :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, ty jsi taky ještě nebyla na trojce? :-) Taky plánuji jít tento týden :-)

    OdpovědětVymazat