středa 23. dubna 2014

Velká očekávání aneb letošní filmové premiéry

Zdravím :) Tak jsem se rozhodla, přidávat na blog více článků, které nejsou přímo jen recenze. Dneska chci sepsat něco jako kalendář filmů, vytvořených na motivy knihy, na které se chystám. Pojďte se mnou nakouknout a těšit se na tyhle filmové pecky :)



1. Divergence
Světová premiéra: 21.3.2014
Premiéra v ČR: 1.5.2014

Taky jste měli chuť něco rozbít, když jste se dozvěděli, že Divergenci nebudou u nás a na Slovenskou vůbec promítat? Pro mě to byl mega šok a jsem neskutečně šťastná, že se nakonec slitovali a Divergenci povolili. Internetem kolovalo spousta peticí a různých prostestů, takže myslím, že nespokojených tady bylo opravdu hodně. Každopádně premiéra už se blíží a já se třesu nedočkavostí až uvidím Čtyřku, Tris a Ansela :3






Tenhle obrázek to nejvíc zabil :D


2. Hvězdy nám nepřály
Premiéra: 5.6.2014

V den, kdy jsem dočetla tuhle srdceryvnou knížku zrovna vyšel trailer na film, který se v kinech objeví už začátkem června. Knížka samotná pro mě byla dost velké emoční sousto a proto vidět tenhle příběh zfilmovaný? Nebyla jsem si jistá, jestli to ustojím. Trailer mě opravdu dostal, zvlášť když tam hrají herci z Divergence. Na tuhle novinku se prostě šíleně těším.







3. Jestli zůstanu
Premiéra: 21.8.2014

O téhle novince jsem se dozvěděla teprve před pár dny. Knížku jsem četla nedávno a opravdu moc se mi líbila, proto jsem hrozně zvědavá, jak se jim podaří příběh zfilmovat. Trailer sám o sobě je dost emotivní, stejně jako byla i kniha.







4. Hunger Games: Síla vzdoru část 1.
Premiéra: 20.11.2014

Myslím, že můžu klidně říct, že se jedná o jeden z nejočekávanějších filmů roku 2014. Vražedná pomsta byla fenomenální a končila ve velmi napínavém momentu, proto se už teď nemůžu dočkat pokračování. Navíc kniha byla velmi akční a bolestivě mi zlomila srdce. Uvidíme, jak se podaří filmařům se prosadit po předešlém úspěchu. Jen mě dost štve, že byl závěrečný díl rozdělen na 2 části. Kdo má jako čekat další rok na ten napínavý konec?! Možná že to ale přece jenom překousnem a na Peetu, Gayle, Katniss a ten dokonalý závěr si počkáme.



Fotky z natáčení: 






5. Hobit: Tam a zase zpátky
Premiéra: 11.12.2014

Tenhle film je pro mě dalším velkým očekáváním. Jako milovník Pána prstenů a Středozemě jsem si ani tuhle sérii tří filmů nenechala ujít. Předešlé dva filmy byly úžasné, jak po vizuální i hudební stránce. A protože kniha byla skvělá, jsem si jistá, že tenhle závěrečný díl se podaří.




Co vy říkáte na tyhle novinky? Chystáte se? Máte nějaké další tipy na zfilmované knihy? :)





1 komentář:

  1. Taky je mám všechny v kalendáři!:D Moc se těším, i když třeba Hobit pro mě není až takovým trhákem, protože druhý díl mě dost zklamal..Všechny knižní předlohy těchto filmů jsem četla, tak jsem nadšená:)

    OdpovědětVymazat